De TFM Methode

De T.F.M is gebaseerd op algemeen aanvaarde principes uit de sportgeneeskunde, de fysiotherapie en voedingsleer. In de door infrarood stralers verwarmde PowerFit cabine voer je liggend een doelgericht
oefenprogramma uit. De warme infraroodstraling werkt diep in op de spieren, voorkomt daarmee spierpijn en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor wordt de afbraak van vetreserves geactiveerd. Zelfs na uitvoering van de bewegingssessie gaat de calorieverbranding nog een tijdje door. Dit is het afterburneffect; de periode van verhoogde stofwisseling in rust. Het resultaat is verbluffend! Door de PowerFit cabine verbrandt vet in snel tempo en slank je centimeters af!

Tevens zijn de TFM cabines uitermate geschikt om te revalideren na ongeval of ziekte. Doordat men met lichte weerstand liggend verschillende oefeningen uitvoerd  kan men zijn of haar spierkracht langzaam weer opbouwen.

Maar je bereikt meer

  • Een aanzienlijk verbeterde conditie, stofwisseling en doorbloeding van lichaam en huid;
  • Uw spieren zullen sterker en steviger worden;
  • Verbetering van het afweersysteem, verlichting van veel reumatische;
  • klachten en gewrichtsklachten;
  • Bestrijding van cellulite (sinaasappelhuid);
  • Bestrijding van oververmoeidheid en stress;

Hoe gaat het in zijn werk

Na een uitvoerig “Intake gesprek”, waarin alles aan u wordt uitgelegd, doet u twee maal per week een half uur oefeningen, gemakkelijk liggend in een cabine waarin het ongeveer 38ºC is. U begint met een basisschema voor buik, billen en benen zodat uw lichaam voorbereid is op de volgende schema’s en daarna krijgt u steeds een persoonlijk schema dat gericht is op uw probleemzones. In de cabine zitten hand- en voetlussen die voor weerstand zorgen tijdens de oefeningen waardoor u intensief maar comfortabel traint en afslankt op de door u gewenste plaatsen. Overtollig vet verdwijnt op plaatsen waar u dat wilt. De oefeningen zijn niet zwaar en iedereen kan ze met plezier uitvoeren. Een en ander gebeurt onder persoonlijke begeleiding in een rustige ontspannen sfeer.